Overige groenten

 

 

Onder dit hoofdstuk staat een aantal "dakloze" groenten, in die zin dat ze in geen van de andere groentensoorten passen.

 

Het betreft hier types als knolvenkel (een groente die eigenlijk meer een kruid is maar toch ook weer niet), mais (de enige graansoort die je regelmatig in moestuinen tegenkomt), asperges (de enige uit zijn familie die eetbaar is), rabarber (een broertje van de inheemse zuring, die we meer als een medicinaal kruid beschouwen), artisjok en kardoen (eetbare distels?!).

 

Nog merkwaardiger zijn spruitgroenten als taugé of alfalfa; dit zijn de kiemen van allerlei soorten groenten en waarschijnlijk het snelst oogstbare gewas. Soms kun je al na drie dagen oogsten! De kroon spant echter de paddestoel, die geen licht en geen grond nodig heeft en veel gemakkelijker te kweken is dan je in eerste instantie zou denken....

 

Per groentensoort kun je lezen welke grondsoort ze nodig hebben en waar c.q. hoe je ze moet planten of zaaien. Daarnaast vind je ook informatie over rassen, ziektes, oogsten en wat verder nog relevant is.