Gezond uit en in de tuin

 

 

Geneeskrachtige planten worden al heel lang toegepast. Vele planten in je tuin hebben niet alleen sierwaarde maar kunnen ook worden ingezet bij het genezen van kleine kwaaltjes. Dit geldt niet alleen voor de sierplanten maar ook voor het zogenaamde "onkruid". Onder "Medicinale planten" lees je hoe je zelf je medicijnkastje kan vullen.

 

Helaas zijn niet alle planten goed voor ons, er zijn er zelfs bij die ronduit giftig of zelfs dodelijk zijn. Zorg dat je weet of een plant al of niet giftig is en wat je moet doen als het toch misgaat, zeker als er kleine kinderen in je tuin komen!

 

Wanneer je hooikoorts hebt, kan tuinieren een opgave zijn. "Hooikoorts" vertelt je hoe dat komt en wat je kunt doen om de symptomen te bestrijden of voorkomen.

 

Niet alleen in huis maar ook in de tuin wordt gedoe-het-zelfd. Denk maar aan het beitsen van de schutting of het in elkaar zetten van een pergola. Daarnaast zijn er steeds meer gemotoriseerde tuingereedschappen te koop. Dit alles is niet helemaal zonder risico; er gebeuren tegenwoordig net zo veel ongelukken bij het klussen in de tuin als in huis. Veel van dit soort ellende kan voorkomen worden als je de informatie uit "Klussen in de tuin" in je achterhoofd houdt.