(Bijna) Alles over de siertuin

 

Het valt niet mee om in de wirwar aan informatie met betrekking tot het tuinieren enige vorm van ordening aan te brengen. Dit is een poging hiertoe.

 

Het eerste hoofdstuk gaat over alles wat er komt kijken bij het aanleggen, ontwerpen en inrichten van een siertuin. Het gaat in op de verschillende grondsoorten en hoe je die kunt verbeteren. Het vertelt over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een tuin en hoe je dat stap-voor-stap kunt aanpakken. Het geeft een overzicht van welke planten je kunt gebruiken op die moeilijke plekken in de tuin waar maar zo weinig wil groeien. Het bevat een zes-stappenplan voor het aanleggen van een border, inclusief veel voorbeeld-beplantingsschema's. Je vindt er ook voorbeelden van thematuinen. Tenslotte wordt ingegaan op het aanleggen en onderhouden van hagen, gazons en kleine vijvers.

Het tweede hoofdstuk vertelt hoe je in zes stappen kunt veranderen in een organisch tuinier.

Tuinieren is een hobby die nogal uit de hand kan lopen, qua tijd maar ook financieel. Door te recyclen kun je de kosten drukken en het is nog millieuvriendelijk ook!

Wat kun je allemaal doen om je planten tevreden te houden? In "Planten verzorgen" kun je lezen over het onderhoud van diva's, kuipplanten, bloembollen en hanging baskets, maar ook over ziektes, plagen, verpotten, verplanten en snoeien.

In de tuinkalender vind je per maand suggesties van welke tuinklusjes je op dat moment kunt doen. Handig, want het is meteen een checklist!

Termen als snoeien, verpotten, verplanten, zaaien, vermeerderen: bijna elke tuinkabouter kent ze wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

 

Je krijgt toegang tot al deze informatie door op de knoppen boven aan deze pagina te klikken.