Fruit telen

 

 

In dit hoofdstuk vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het kweken van je eigen fruit.

 

Zo is een goed begin het halve werk. Succes staat of valt met het goed aanplanten van je fruitboom of -struik. Onder "Fruitbomen planten" kun je zien hoe het moet.

 

Bessenhagen zijn een genot voor vogel en mens. Wanneer je er de ruimte voor hebt, zou je er zeker één moeten aanplanten. Hoe je dat doet en welke planten je kunt gebruiken kun je hier lezen.

 

Sommige vruchtbomen hebben kruisbestuiving nodig. Dat wil zeggen dat je er twee van moet planten, en dan ook nog van een ander ras. Ingewikkeld? Dat valt wel mee: onder het tabblad "Bestuiving" vind je een lijst van soorten die elkaar kunnen bestuiven.

 

Teeltbeschrijvingen per fruitsoort kun je onder "Fruit per soort" vinden. Hier vind je voor heel veel soorten vruchten informatie over rassen, bestuiven, oogsten, snoeien en nog veel meer relevante informatie

 

Eindelijk is het dan zover. Je bomen of struiken hangen vol glanzendrijp fruit. Wanneer is fruit eigenlijk rijp en wanneer kun je de vruchten het beste plukken? En hoe doe je dat dan? Je leest het onder "Oogsten".