Vogels

 

 

Een meesje dat aan een vetbol bungelt. Een brutaal kwetterende mus. Een roodborstje dat je gezelschap houdt als je in de tuin werkt en stiekempjes een wormpje meepikt. Een merel die in de vroege ochtend het hoogste lied zingt. Dit alles geeft extra cachet aan je tuin. Vogels zijn leuk en levendig. Een vleugje echte, wilde natuur in je eigen buitenkamer.....

 

Of en hoeveel vogels er in je tuin zingen, broeden, eten en badderen, hangt helemaal van jou af. Jij bent immers gastheer of -vrouw! Het gaat erom dat je iets te bieden hebt. Vogels hebben geborgenheid, voedsel en een plek om te nestelen nodig. En jij kunt ze dat allemaal geven, ook als je een kleine tuin hebt.

 

Welke vogels je op bezoek krijgt, hangt af van de omgeving waar je woont en de soorten die daar van nature thuishoren. Maar je kunt altijd voor een verrassing komen te staan. Vogels zijn immers ondernemende dieren, die zich over grote afstanden verplaatsen. Met name in de winter kun je aan een goed gevulde voedertafel vreemde vogels uit verre landen verwachten!

 

Hier kun je leren hoe je van je tuin een echte vogeltuin kunt maken, waar allerlei vogels zich op hun gemak voelen. Hoe meer vogels je tuin opzoeken, hoe meer er voor jou valt te genieten.

 

Deze informatie is gebaseerd op een brochure van de Vogelbescherming Nederland: "Meer vogels in de tuin".