Hersenspinsels

 

Geblader

16 november 2023

 

Je kent het wel: gisteren stonden de bomen nog volop te pronken met hun herfstkleuren, toen kwam die mega-herfststorm, en nu zijn ze ineens kaal......

Lees meer >>

 

Inpakken

9 november 2023

 

Het beschermen van kwetsbare planten tijdens de winter is belangrijk om ze te helpen overleven in koude en vaak barre omstandigheden. Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer >>

Sla een reus tot moes!

2 november 2023

 

Je ziet ze weleens, op TV of in het Guiness Book of Records: pompoenen van het formaat bijzettafel. Het valt al niet mee om ze zo groot te krijgen en ook het naar huis vervoeren is een hele klus. Maar als je hernia eenmaal weer is genezen, wacht het grootste karwei: dan moet je ze nog opeten! Maar laten we bij het begin beginnen....

Lees meer >>

 

Hoera voor de Dahlia!

26 oktober 2023

 

Dahlia's zijn zonder twijfel een prachtige en veelzijdige toevoeging aan elke tuin. Ze zijn niet alleen hooglijk favoriet bij mijn liefste maar hebben wereldwijd vele fans vanwege hun opvallende schoonheid, rijke kleurenpalet en diverse bloemvormen. Hier zijn enkele redenen waarom iedere tuinkabouter dahlia's in zijn, haar (of hun) tuin zou moeten zetten.

Lees meer >>

 

Gezwam

19 oktober 2023 (met foto's van @ingvros)

 

De herfst is in volle gang en daarmee ook het hoogtij van de paddenstoelen. Terwijl de bladeren van de bomen langzaam veranderen van groen naar goud en rood, verschijnen er in de bossen een andere vorm van herfstpracht: paddenstoelen in alle kleuren, vormen en maten. Laten we eens dieper in deze kleurenexplosie duiken.

Lees meer >>

Aardappel-eters

12 oktober 2023

 

In mijn tuinen is er altijd ruimte voor experimenten. Dit jaar waagde ik me aan het kweken van aardappels in potten. Ja, je leest het goed: aardappels in potten. Het klinkt misschien als een concept voor mislukking, maar deze benadering biedt tal van voordelen en creëert nieuwe mogelijkheden voor tuinliefhebbers, ook (of zelfs juist) voor de klein betuinde kabouter.

Lees meer >>

 

Spinsels

5 oktober 2023 (met foto's van @Ingvros)

 

De herfst is aangebroken, en met zijn komst verandert onze tuin in een plek vol kleurrijke bladeren en fris ochtenddauw. Maar er is nog een ander fenomeen dat deze tijd van het jaar extra bijzonder maakt - de spinnen die hun kunstwerken weven tussen de struiken en bloemen. 

Lees meer >>

 

Balanceren tussen Zomer en Herfst

28 sep. 2023 11:50

 

De overgang tussen zomer en herfst is een magische tijd in de tuin. De warme zomerdagen maken langzaam plaats voor koelere avonden en de natuur begint zich voor te bereiden op de komende herfst. Deze periode, meestal eind augustus en september, biedt tuinkabouters een unieke kans om van de schoonheid van hun tuin te genieten, de oogst binnen te halen en zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Lees meer >>