Voorwaarden

 

Ruilen of kopen

Ik vind het leuk om te ruilen maar moet daar wel bij opmerken dat ik al meer zaden heb geruild dan ik op drie hectare kwijt kan. En ik heb maar 80 vierkante meter tot mijn beschikking! Dat houdt in dat ik vooral op zoek ben naar zaden van heel bijzondere of opmerkelijke planten. Als je geen zaden hebt om te ruilen, kun je mijn zaden ook gewoon kopen. De prijs bedraagt EUR 0,45 voor alle soorten. 

 

Betalen (als je niet kunt of wil ruilen)

Vooralsnog kunnen alleen mensen met een Paypal-account (www.paypal.com) direct via de site bestellen. Heb je zo'n account niet, dan is dat geen enkel probleem want je kunt ook bestellen via het bestelformulier. Of door me een e-mail te sturen. Wat je zelf het prettigst vindt!

 

De zaden

De zaden die ik je toestuur zijn goed verpakt en voorzien van zaai-instructies en plantkenmerken. De hoeveelheid is meestal voldoende voor een gemiddeld formaat stads-achtertuin. Van de tropische soorten, die als kuipplant worden gebruikt, krijg je er meestal 1-5. 

De soorten die in de winkel worden genoemd, zijn de OUDERS van de zaden die ik stuur. De meeste zaden zijn soortecht, dat wil zeggen: geen doorgekweekte varieteit. Wanneer er achter de soortnaam tussen aanhalingstekens nog een extra naam wordt vermeld, dan zijn de zaden geoogst van een plant die is ontstaan door kruising of veredeling. Hoewel de resultaten die hieruit ontstaan vaak op de ouderplant zullen lijken (het zijn vaak de wat oudere, meer gevestigde vari?teiten), is dat nooit helemaal zeker. Je kunt dus voor een verrassing komen staan, maar met een beetje geluk wel één van de leuke soort!

De leeftijd van de zaden ligt tussen één en drie seizoenen. Ze zijn meestal dus niet ouder dan drie jaar. Omdat niet alle zaden uit mijn eigen tuinen komen, kan ik dit niet voor alle soorten garanderen. Overigens betekent een hogere leeftijd niet per definitie dat zaden helemaal niet meer kiemen, maar de kiemkracht loopt wel terug.

Het voornoemde is mede een reden voor de lage prijs van de zaden.  

 

Verzending

Zodra ik je bestelling ontvangen heb, krijg je hiervan een bevestiging. De levertijd bedraagt meestal 1-2 weken. In het hoogseizoen (februari tot en met april) kan dit oplopen tot 3-4 weken. Bestellingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Als je je zaden snel wil ontvangen, loont het de moeite om al in december of januari te bestellen!