Balanceren tussen Zomer en Herfst

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 11:50

De overgang tussen zomer en herfst is een magische tijd in de tuin. De warme zomerdagen maken langzaam plaats voor koelere avonden en de natuur begint zich voor te bereiden op de komende herfst. Deze periode, meestal eind augustus en september, biedt tuinkabouters een unieke kans om van de schoonheid van hun tuin te genieten, de oogst binnen te halen en zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Een van de meest opvallende veranderingen in de tuin tijdens de overgang van zomer naar herfst is de verandering in kleuren. De heldergroene bladeren van de zomer worden langzaam vervangen door warme tinten zoals rood, oranje en geel. Bomen en struiken beginnen hun herfsttooi te tonen, wat resulteert in adembenemende landschappen. Het is een goed moment om je camera/telefoon tevoorschijn te halen en de kleurenpracht vast te leggen voordat de bladeren uiteindelijk van de bomen vallen.

 

 

Terwijl de herfst nadert, is het belangrijk om vooruit te denken en je tuin voor te bereiden op de winter. Dit is het moment om de laatste onkruiden te verwijderen, planten te snoeien en de bodem voor te bereiden op de koude maanden die voor ons liggen. Het is ook een goed idee om je tuinmeubilair en tuingereedschap op te bergen of te beschermen tegen de elementen.

 

 

Hoewel de meeste bloemen in de zomer tot volle bloei komen, zijn er ook veel planten die juist in de herfst hun prachtige bloemen laten zien. Als je in het voorjaar goed gepland hebt, is er nu nog volop te genieten.

 

 

De overgang van zomer naar herfst biedt de perfecte gelegenheid om van het buitenleven te genieten voordat de winter komt. Het is een geweldige tijd voor tuinfeesten, barbecues en ontspannen avonden bij het vuurkorf. Zorg voor gezellige tuinverlichting en warme dekens om de avonden comfortabel door te brengen

 

 

De periode tussen zomer en herfst in de tuin is een spannende en betoverende tijd waarin de natuur verandert en tuinkabouters kunnen genieten van de vruchten van hun arbeid. Het is de tijd van kleur, oogst, voorbereiding en ontspanning. Dus ga naar buiten, geniet van de schoonheid van je tuin en koester deze bijzondere overgangsperiode tussen de seizoenen. Want voor je het weet is het alweer over.......

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.