Tuinkabouter's tuinen

In de lange, hete zomer van 2003 verhuisden we van een dertigerjaren etagewoning naar ons eerste nieuwbouwhuis-met-tuintje in Loosduinen/Den Haag. We troffen een merkwaardig gevormd lapje grond van zo'n 60 vierkante meter waarvan de inrichting naar onze zin was maar waarin het plantenleven zwaar te lijden had gehad. Alleen een paar struiken hadden het overleefd. Van tuinieren wist ik nog niets maar het virus had me snel te pakken. Al doende werd een siertuin geboren. En we doopten hem "De Hof".

Na jaren wachten, kreeg ik in de zomer van 2006 eindelijk mijn eigen volkstuintje. Hier kun je aan de hand van foto's zien hoe een wildernis van bramen en brandnetels langzaamaan vorm kreeg en veranderde van een "Hof der Zotheid" in een "Hof der Zoetheid".

Geheel onverwacht kreeg ik er eind april 2007 zestig vierkante meter tuin bij. Deze tuin moet eigenlijk nog ontgonnen worden, maar gezien de drukke werkzaamheden in de twee andere tuinen, moet dit nog even wachten. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal niets doe met de extra ruimte! Het is een prima plek om een bloemenweide te zaaien en gewassen te kweken die veel ruimte nodig hebben. Gezien de voorlopige nutsfunctie van deze tuin, en om een beetje in lijn te blijven met de naamgeving van de andere twee tuinen, heeft deze nieuwste aanwinst de naam "Keukenhof" meegekregen. Helaas heb ik deze tuin moeten opgeven......